Legfrissebb kommentek

Címkék

after crying (1) ajánló (4) animal collective (2) audio bullys (1) axolotl (1) beach house (1) bécs (1) best of (2) beszámoló (15) be your own pet (2) blood red shoes (1) british sea power (1) caribou (1) clinic (2) coldplay (1) cut copy (1) dan le sac vs scroobius pip (1) deerhunter (1) devo (1) dick4dick (1) disband (1) dürer kert (1) eagles of death metal (1) editors (1) elbow (1) erik sumo band (1) fall (1) fatboy slim (1) felix kubin (1) fesztivál (11) fleet foxes (1) franz ferdinand (1) gossip (1) heaven street seven (2) hercules and love affair (1) hexstatic (1) hot space (1) james chance (1) je suis animal (1) kevin barnes (1) kings of leon (1) kiscsillag (1) koncert (4) kritika (10) kult (3) late of the pier (1) laura marling (1) lengyelország (4) lilys (1) m83 (1) mancino (1) mando diao (1) man man (1) max tundra (1) menomena (1) metronomy (1) mgmt (1) modified toy orchestra (1) morrissey (1) mr oizo (1) mumm ra (1) művészetek palotája (1) myslowice (4) my toys like me (1) ninja tune (1) no age (1) oasis (1) off (4) of montreal (2) pohoda (6) portishead (1) post punk (1) pozsony (1) primavera (1) prinzhorn dance school (1) queen (1) rem (1) rhcp (1) rokaj (1) santogold (1) sarandon (1) singapore sling (1) so so modern (1) spanyolország (1) sparks (1) stephen malkmus (1) szene (1) szlovákia (7) the breeders (1) the chalets (1) the cribs (1) the fall (1) the fiery furnaces (1) the horrors (1) the kills (1) the last shadow puppets (1) the notwist (1) the postmarks (1) the shortwave set (1) the streets (1) the subways (1) the twist (1) the walkmen (1) times new viking (1) tindersticks (1) trencsén (6) tv on the radio (1) vampire weekend (1) van der graaf generator (1) wire (2) wolfmother (1) wolf parade (1) zágráb (1)

Bazant Pohoda - elindulás

2008.07.18. 13:20 | bátor ventilátor

Hogy miért jön el az ember úgy egy trencséni fesztiválra úgy, hogy különösebben nagy fellépő nincs is, ezen nyilván sokan elgondolkodtak már, köztük magam is. A legvalószínűbb magyarázat talán az, hogy az a sok kicsi-közepes, aki viszont van, szokás szerint nemigen jön el hozzánk - klubkoncertre a várhatóan kevés érdeklődő miatt, Sziget-fellépésre pedig a szervezők hozzáállása miatt. De az is egy magyarázat lehet, hogy a Pohoda fesztivál egész egyszerűen egy kedves rendezvény, az előző évek legalábbis ezt bizonyították. Van elég tér a színpados és kempinges részen is (ha be kell gyalogolni, akkor még sok is), így még sok résztvevő mellett is élvezhető marad. Továbbra is megvannak jellegzetes ivóvizes kocsik, az ásott wc-k (természetesen toitoi is akad, és rendes zuhanyzók), a katonai álcahálók, megnyugtatóan sok mentő és egy vagon sörcsap, ennél erősebb infrastruktúra egy fesztiválra nem kell. Vagyis de, internet. Szerencsére az is van.

 

Még csak egy esős megérkezésen és éjszakán vagyok túl, de már vannak tanulságok szép számmal. Például továbbra is megdönthetetlennek látszik az a hipotézis, miszerint minden fesztiválon van egy idióta, aki hajnalban úgy érzi, neki muszáj dobolni valamin (esetünkben hordón), nehogy véletlen aludni lehessen. Az is áll még, hogy a csehszlovák nők simán a magyarok fölött vannak, és a közönség általában is: a fellépőnévsor nyilván szűri a fullfekete-szögecses réteget, mégis meglepő, hogy alig találkozni ilyenekkel (eddig egy (egy!) Exploited- és egy Dimmu Borgir-póló a termés erről a vonalról). Igaz, hogy a zöld/lilapóló-szűknadrág-óriásnapszemüveg, a new raver-mez és ezek nyári változatai is fárasztóvá válnak egy idő után, és lehet, hogy fejben nincs is nagy különbség a feketékhez képest, de legalább sokkal vidámabb az egész.

 

Ha nem törlődik egyik fellépő sem utolsó pillanatban (amire volt néhány bosszantó példa az elmúlt években), akkor előreláthatólag egy Subways-, My Toys Like Me-, Gossip-, Fatboy Slim- és Mr. Oizo-műsor a program mára. És ha nem vagyok olyan béna, hogy otthon hagyjam a fényképező USB-kábelét, talán még képek is lennének fönt hamar, de ennyire azért ne legyünk onlájnok, különben is, egyeurós sör mellett van jobb dolga is az embernek, mint képeket pakolászni.



2 komment · 1 trackback


Címkék: beszámoló fesztivál szlovákia pohoda trencsén

A bejegyzés trackback címe:

https://bravefanzine.blog.hu/api/trackback/id/tr84574262

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: webdesign antwerp 2018.06.18. 01:04:29

Budapest Cruise Silverline - silverlinebudapestrivercruise

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GoodBye Paris 2008.07.21. 17:54:35

hm, szóval volt Gossip, a tavalyi szopást nem akartam megismételni. mivel nem nagyon hirdették saját honlapjukon a bulit.

bátor ventilátor · http://bravefanzine.blog.hu 2008.07.21. 18:55:50

Előre nyilván sose lehet tudni, de úgy tűnik, lassan van akkora tekintélye a fesztiválnak, hogy csak úgy ne mondogassák le zenekarok.
süti beállítások módosítása