Legfrissebb kommentek

Címkék

after crying (1) ajánló (4) animal collective (2) audio bullys (1) axolotl (1) beach house (1) bécs (1) best of (2) beszámoló (15) be your own pet (2) blood red shoes (1) british sea power (1) caribou (1) clinic (2) coldplay (1) cut copy (1) dan le sac vs scroobius pip (1) deerhunter (1) devo (1) dick4dick (1) disband (1) dürer kert (1) eagles of death metal (1) editors (1) elbow (1) erik sumo band (1) fall (1) fatboy slim (1) felix kubin (1) fesztivál (11) fleet foxes (1) franz ferdinand (1) gossip (1) heaven street seven (2) hercules and love affair (1) hexstatic (1) hot space (1) james chance (1) je suis animal (1) kevin barnes (1) kings of leon (1) kiscsillag (1) koncert (4) kritika (10) kult (3) late of the pier (1) laura marling (1) lengyelország (4) lilys (1) m83 (1) mancino (1) mando diao (1) man man (1) max tundra (1) menomena (1) metronomy (1) mgmt (1) modified toy orchestra (1) morrissey (1) mr oizo (1) mumm ra (1) művészetek palotája (1) myslowice (4) my toys like me (1) ninja tune (1) no age (1) oasis (1) off (4) of montreal (2) pohoda (6) portishead (1) post punk (1) pozsony (1) primavera (1) prinzhorn dance school (1) queen (1) rem (1) rhcp (1) rokaj (1) santogold (1) sarandon (1) singapore sling (1) so so modern (1) spanyolország (1) sparks (1) stephen malkmus (1) szene (1) szlovákia (7) the breeders (1) the chalets (1) the cribs (1) the fall (1) the fiery furnaces (1) the horrors (1) the kills (1) the last shadow puppets (1) the notwist (1) the postmarks (1) the shortwave set (1) the streets (1) the subways (1) the twist (1) the walkmen (1) times new viking (1) tindersticks (1) trencsén (6) tv on the radio (1) vampire weekend (1) van der graaf generator (1) wire (2) wolfmother (1) wolf parade (1) zágráb (1)

Bazant Pohoda - My Toys Like Me, The Gossip

2008.07.18. 21:29 | bátor ventilátor

A fesztivál műsorfüzete érdekességet ígért a My Toys Like Me kapcsán. Nos, meghallgatás után ezt nem nagyon tudom megerősíteni. Egy srác almás laptopon varázsolt, erre énekelt rá egy helyes félvér lány, de nem volt benne semmi riot, inkább trip-hop volt sok helyen, egy kis világzenés beütéssel akár (a myspace-lapon feltüntetett My Life in the Bush of Ghosts-hatás körülbelül ennyiben merült ki). Ha be kellene lőni az énekhangot, akkor leginkább Santogoldra szavaznék, csak annak szelíd, gyermekibb változatában. Szintén a műsorfüzet szerint egyesek Björköt is kihallják belőle, lelkük rajta, nekem nem sikerült. Gyakorlatilag ő volt a műsor, aranyosan elszínészkedte-táncolta a számokat, de a legtöbbnek kicsit se eleje, se vége hatása volt. Tánctéren, résztvetőként már nehézkesen lehetett volna táncolni rá, dallamosnak se nagyon lehetett mondani, így az egész nem sok mindenre volt jó. Talán lemezen érdekesebb.

 

A nagyszínpadon nyolcra volt kiírva a már említett Gossip, ismét szép tábor gyűlt oda már kezdésre. Beth Ditto érkeztekor mintha kicsit zavarban lett volna, hirtelen egy tabános Tóth Vera-koncert rémképe ugrott be, de szerencsére elmúlt, ahogy idővel a zavar is. Kezdetnek egy kis Psycho Killer-idézés (később is szívesen dalolászott mindenféle mást hősnőnk), ez ellensúlyozta valamelyest a dobos Depeche Mode-pólóját. A dobosét, akiről azt hittem, hogy egy lányos arcú fiú, de mint kiderült, ő egy lányos arcú lány. A korai számok egyike után Ditto egy méreteset köpött a színpadon, ez biztos valami feminista kiszólás lehetett, mindenesetre én nem értettem. No de nem is a frontnő volt a legérdekesebb (legalábbis nekem), ugyanis hiába választotta az NME 2006-os Cool Listjének első helyére, az igazán kúl arc a gitáros(-billentyűs) Brace Paine volt a maga Borat-szerű megjelenésével és a gitárzsinórt folyton átlépdelő kacsatáncával. Kis túlzással ha megvan a dob és az ő gitárja, majdnem mindegy, ki mit énekel rá, de azért nem volt rossz showelem Beth Ditto sem. Néha ugyan lehetett attól félni, hogy nem bírja a maga által diktált tempót, de összességében elég energikus volt, még talán többet is hozott, mint vártam volna. Egy kicsit villantott a zenekar a korábbi, rockabillys korszakából, a zárószám pedig természetesen a Standing in the Way of Control. Ráadás nincs, nem baj, nem is kell.

 

A Gossip után megnézhettem volna a Tigerpickset, egyúttal leellenőrizhettem volna, hogy az NME megint hülyeséget beszél-e (tudniillik szerintük a Tigerpicks a Gossip elektronikus változatban), de sajnos nem írtam föl, így annak rendje és módja szerint elfelejtettem, kár érte.



Szólj hozzá!


Címkék: beszámoló fesztivál szlovákia gossip pohoda trencsén my toys like me

A bejegyzés trackback címe:

https://bravefanzine.blog.hu/api/trackback/id/tr71574990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása