Legfrissebb kommentek

Címkék

after crying (1) ajánló (4) animal collective (2) audio bullys (1) axolotl (1) beach house (1) bécs (1) best of (2) beszámoló (15) be your own pet (2) blood red shoes (1) british sea power (1) caribou (1) clinic (2) coldplay (1) cut copy (1) dan le sac vs scroobius pip (1) deerhunter (1) devo (1) dick4dick (1) disband (1) dürer kert (1) eagles of death metal (1) editors (1) elbow (1) erik sumo band (1) fall (1) fatboy slim (1) felix kubin (1) fesztivál (11) fleet foxes (1) franz ferdinand (1) gossip (1) heaven street seven (2) hercules and love affair (1) hexstatic (1) hot space (1) james chance (1) je suis animal (1) kevin barnes (1) kings of leon (1) kiscsillag (1) koncert (4) kritika (10) kult (3) late of the pier (1) laura marling (1) lengyelország (4) lilys (1) m83 (1) mancino (1) mando diao (1) man man (1) max tundra (1) menomena (1) metronomy (1) mgmt (1) modified toy orchestra (1) morrissey (1) mr oizo (1) mumm ra (1) művészetek palotája (1) myslowice (4) my toys like me (1) ninja tune (1) no age (1) oasis (1) off (4) of montreal (2) pohoda (6) portishead (1) post punk (1) pozsony (1) primavera (1) prinzhorn dance school (1) queen (1) rem (1) rhcp (1) rokaj (1) santogold (1) sarandon (1) singapore sling (1) so so modern (1) spanyolország (1) sparks (1) stephen malkmus (1) szene (1) szlovákia (7) the breeders (1) the chalets (1) the cribs (1) the fall (1) the fiery furnaces (1) the horrors (1) the kills (1) the last shadow puppets (1) the notwist (1) the postmarks (1) the shortwave set (1) the streets (1) the subways (1) the twist (1) the walkmen (1) times new viking (1) tindersticks (1) trencsén (6) tv on the radio (1) vampire weekend (1) van der graaf generator (1) wire (2) wolfmother (1) wolf parade (1) zágráb (1)

I am un chien

2009.03.08. 20:35 | bátor ventilátor

Aki szereti a Talulah Gosh-t és a hozzá hasonló jóságokat, de nem hisz a Pains of Being Pure at Heartban, valamint még nem találkozott a norvég Je suis animallal, annak melegen ajánlom, hogy találkozzon vele. Nem mondom, hogy sokkal előremutatóbb, mint az amerikaiak zenéje, de határozottan színesebb, ráadásul jobb dalokat hoztak össze a tavalyi lemezükre (Self-Taught Magic From a Book).


Oké, hogy sokszor csak tiszteletkör, hogy mindenféle kis zenekar kiírja mindenféle nagy zenekar nevét a myspace-ére hatásként (vagy azért, mert milyen menő, hogy ők is ismerik azokat, vagy azért, mert ettől majd jól azt fogja gondolni mindenki, hogy ők is milyen jók), de a Je suis animal listája kapásból szimpatikussá tette volna őket (ha ugyan nem lettek volna már akkor is azok, amikor megnéztem). Persze ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy mi bennük a Can, a Faust vagy az általam eddig nem ismert, de bizonyára híres Le Orme, de akkor is megnyugtató, ha egy viszonylag jól behatárolható stílusú zenekarnak nemcsak a stílus alapjai vannak a fejében, ez biztató lehet a jövőre nézve. Amitől jelenleg is megkapóak a csapat dalai, azok mondjuk egyelőre a tipikus twee dolgok, mint az ártatlan, pont jól nem túlképzett, mégis kifejező énekhang (női ének, ráadásul bájos akcentussal), fuvolázgatások, zajos-disszonáns gitártaposások.


Nyilván vannak kihallható hatások is, mint a már említett Talulah Gosh vagy a My Bloody Valentine (a Broadcastet és a Stereolabet magamtól lehet, hogy nem mondtam volna meg, de így, hogy elém rakták, azt mondom: tényleg), de alig van olyan része a lemeznek, ahol azt lehet mondani, hogy nagyon ilyenek vagy olyanok akarnak lenni, de ha így is van, akkor sincsenek kínos, fantáziátlan nyúlások, és még csak két egyforma karakterű dalt se sikerült találni.


A Fortune Maphez készült klip hát... legalábbis ellentmondásos, mert erre viszont tényleg azt lehet mondani, hogy menő akart lenni, de béna lett, pedig csak annyi kellett volna, hogy a zenekar ne táncoljon, és néhány jelenetet kihagyjanak. De a nagy szemekért mindenképp megéri, úgyhogy hajrá.
 

Je suis animal - Fortune Map



Szólj hozzá!


Címkék: ajánló je suis animal

A bejegyzés trackback címe:

https://bravefanzine.blog.hu/api/trackback/id/tr82989978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása